Ny Løypemaaskin

Med egen løypemaskin er løypene godt preparert til påske. Snø er det nok av !

Nypreparerte løyper

Klar for påsketuren. Om du ønsker, kan du gå i flotte løyper til Kvamskogen.

Skitur Mars 2018

Fantastisk vinter 2018 Ved Heggvatnet

På tur i måeskinn

Skitur i måneskinn ved Sneldevatnet

Fra Fagrafjellet

Påskeidyll 2015

Fra Heggvatnet

Mars 2018

Den nye båthavna

Båthavna

Haukås hyttefelt

Fra hyttefeltet er det bare å gå rett ut i preparerte løyper

Skitur

Utsikt over Tuftadalen

Hyttefeltet Åsen 1 og Åsen 2

Bilde tatt med drone Mars 2018

Fritidsaktiviteter

Naturperlen Haukås.

Vinteren på Haukås er vanligvis snørik. Dalen og fjellene rundt har bra skiterreng både i og utenfor preparerte løyper. Området ligger inntil Kvamskogen, og løypenettet her er også innen rekkevidde. Det er preparerte løyper like utenfor hytteveggen.
Fra seteren Holsete, som regnes som en av Norges  vakreste og best bevarte stølsgrender, ser vi rett opp opp på den kjente fjelltoppen Kvitingen (1299 m.o.h), et populært turmål i området. Kvamskogen ligger bare noen få kilometer unna.

To for en - både fjord og fjell:

Med  fritidsbolig på Haukås får du både vinter- og sommerlandsted. Friluftmulighetene er unike og varierende hele året. Småbåthavna ved fjorden tilbyr båtplass, kjøp eller leie. Båthavna ligger ca. 10 min kjøring fra Haukås. 
Holsete, en av de best bevarte stølene på vestlandet, fjelltoppen Fagrafjell og Haukåsfjellet er blant de mest populære turene i området. For de som ønsker større
utfordringer anbefales Vesoldo og Tveitakvitingen.
Vinteren på Haukås er vanligvis snørik. Dalen og fjellene rundt har meget bra skiterreng, både i og utenfor preparerte løyper. 
Området ligger inntil Kvamskogens skiløypenett. I nærområdet er det preparerte løyper på ca 20 km. Dersom man går over i Kvamskogens løypenett, ikke langt fra vårt løypenett, får man ytterligere 60 km å boltre seg i.

Gode muligheter for jakt og fiske.

Hyttefeltet ligger ved Botnavatnet. Her er det muligheter for sportsfiske etter ørret, både fra land og fra småbåt. I området rundt er det også flere fjellvann, som er lett tilgjengelige. Fiske i fjellvann kan enten avtales med grunneiere eller man kan kjøpe fiskekort i Strandebarm.
Hardangerfjorden byr også på muligheter for fjordfiske. Haukås ligger i et populært jaktområde, og jakt kan skje etter nærmere avtale med grunneierne.

Utflukter og aktiviteter i hele Hardangerområdet. 

Alpinanlegget på Kvamskogen er bare 45 minutter unna, og det er bare en times kjøretur til Jondal/Folgefonna og sommersportsanlegget på isbreen.(Ferje fra Tørvikbygd). Om våren lokker fjellet og fjorden med utallige muligheter: Hva med en utflukt til Baroniet i Rosendal eller fjordcruise på Fyksefjorden?  Sightseeing i bil langs Hardangerfjorden under fruktblomstringen? Alle kjente turistattraksjoner i Hardanger er lett tilgjengelig fra Haukås. Avstanden til Norheimsund/Øystese er henholdsvis 35 og 40 minutter.
 

Fore mere informasjon, se www.hardangerfjord.com.